Corona

Het Overlegcomité van vorige vrijdag zette het licht op groen voor meer vrijheid, waardoor de weg naar fysieke bijeenkomsten nu eindelijk volledig open ligt.
Vanaf 1 september kunnen we voor onze families opnieuw een uitvaart verzorgen, bijna zonder beperkingen, zoals we dat gewoon waren vóór de coronacrisis die onze gewoontes volledig omgooide. Een verademing voor de nabestaanden.

Wat houdt de versoepeling vanaf 1 september precies in? We zetten het hieronder nog even op een rijtje.
 
Plechtigheden / begroetingen / regelingen / winkelbezoek

  • Alle maatregelen vervallen behalve het verplicht dragen van een mondmasker voor alle aanwezigen
  • de afstandsregel vervalt. Echter is het aangeraden deze nog toe te passen als het aantal aanwezigen en het volume van de ruimte dit toelaat.

 
Koffietafels

  • Alle maatregelen vervallen behalve het verplicht dragen van een mondmasker door alle aanwezigen bij verplaatsingen en degenen die de bediening verzorgen
  • Er dient een luchtkwaliteitsmeter in de ruimte aanwezig te zijn

 
Thuisopbaring
Niet toegelaten indien Covid-positief

Erediensten
Geen beperkingen meer op burgerlijke huwelijken, begrafenissen, de individuele en collectieve uitoefening van de niet-confessionele morele dienstverlening binnen een filosofisch-levensbeschouwelijke vereniging, het individueel of collectief bezoek aan een gebouw voor de eredienst of niet-confessionele morele dienstverlening.
De mondmaskerplicht blijft behouden.

 
Mondmaskers en basisregels
Het dragen van een mondmasker en het respecteren van veilige afstand blijven belangrijke instrumenten om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Daarnaast blijven verluchting, ventilatie en handhygiëne eveneens essentieel.

Livestream

We bieden ook de mogelijkheid aan om uitvaartplechtigheden in ons Rouwcentrum bij te wonen via livestream.

Wenst u ook de opname van de uitvaartplechtigheid van uw dierbaren als herinnering, aarzel dan zeker niet om ons dit op voorhand te vragen.